Справа Павла Шеремета: суд не проводить засідань по вбивству журналіста з 21 лютого

Дата: 22 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Судові засідання у справі вбивства журналіста “Української правди” Павла Шеремета не проводяться з 21 лютого.

Про це пише видання з посиланням на відповідь Офісу генпрокурора на власний запит.

Джерело: фейсбук-сторінка Anton Naumliuk

У відповіді наголошується на тому, що судові засідання не проводились, “зокрема, за клопотаннями самих обвинувачених про відкладення судового розгляду”.

На цей час в обвинувачених Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь запобіжні заходи відсутні, уточнили в документі.

Водночас Офіс генпрокурора повідомив, що обвинувачені не звертались до нього з проханням зняти з них санкції для участі у війні, пишуть журналісти.

Також УП попросила повідомити, чи не знищувались у справі про вбивство Шеремета будь-які матеріали, оскільки під час воєнного стану посадовці можуть знищувати документи, що становлять таємницю. У прокуратурі відповіла, що таких дій не вчиняли.

Нагадаємо, один з керівників видання “Українська правда” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку та волонтерку Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Антоненка та військову медсестру Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter