Справа ОАСК: суддю Вовка викликали на допит

Дата: 12 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Національне антикорупційне бюро вручило повістку на допит голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку. 

Про це сам Вовк повідомив на сторінці у фейсбуку. 

Вот и я сегодня проверил силу соцсетей. Как только утром я расписал для НАБУ алгоритм действий согласно букве закона, а…

Опубліковано Павлом Вовком Середа, 12 серпня 2020 р.

Напередодні вручення повістки НАБУ оголосило в розшук підозрюваних, які діяли в межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком. 12 серпня Вовк опублікував на своїй сторінці у фейсбуку допис, де повідомив, що не переховується від правоохоронців та готовий прийти на допит у порядку, передбаченому КПК. 

Правоохоронці викликали Вовка на допит 17–18 серпня. Суддя повідомив, що планує прийти до НАБУ, адже йому “нічого приховувати”.

Нагадаємо, що НАБУ і САП звинуватили голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег у створенні злочинної організації для захоплення державної влади. Вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя вже назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Правоохоронці довго не могли вручити повістки суддям ОАСК, адже ті пішли у відпустки.

Невдовзі виявилося, що суддів ОАСК не відсторонили після звинувачень, адже процес гальмують в Офісі генпрокурора. Також в ОГП, ймовірно, намагалися зірвати операцію НАБУ щодо ОАСК.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter