Справа ОАСК: судді повернули підозри Офісу генпрокурора

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Керівник апарату Окружного адміністративного суду Києва повернув до Офісу генерального прокурора невручені підозри суддям Вовку, Погрібніченку, Огурцову, Качуру та Келеберді.

Про це повідомили на сайті суду. 

В ОАСК стверджують, що підозри, які нібито не мали відомостей про дату, місце, час, дані осіб, кому саме здійснено повідомлення про підозру, ким саме і на якій підставі, прокурори залишили просто на стільці в коридорі суду в позаробочий час. У суді наголошують, що в Україні існує порядок вручення письмового повідомлення про підозру, зокрема якщо повістку неможливо вручити особисто в разі тимчасової відсутності особи за місцем проживання, то її вручають для передання під розписку дорослому члену сім’ї особи чи іншій людині, яка з нею проживає, житлово-експлуатаційній організації за місцем проживання особи або адміністрації за місцем її роботи.

Нагадали в ОАСК й про те, що чинне законодавство не містить визначення поняття адміністрації за місцем роботи, а за законом про судоустрій суддя “є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску чи втручання”.

“Апарат Окружного адміністративного суду міста Києва готовий виконувати виключно законні вимоги прокурорів, а тому, враховуючи вищевикладене та на виконання вимог чинного законодавства, змушений був повернути до Генеральної прокуратури тексти документів, які містять назву “Повідомлення про підозру”, – наголосили там. 

Нагадаємо, що НАБУ і САП звинуватили голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег у створенні злочинної організації для захоплення державної влади. Вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя вже назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Правоохоронці довго не могли вручити повістки суддям ОАСК, адже ті пішли у відпустки. Через це слідчі викликали на допит як підозрюваного Вовка лише 30 липня. 

Невдовзі виявилося, що суддів ОАСК не відсторонили після звинувачень, адже процес гальмують в Офісі генпрокурора. Також в ОГП, ймовірно, намагалися зірвати операцію НАБУ щодо ОАСК.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter