Справа ОАСК: голова судової адміністрації Холоднюк подав у відставку

Дата: 22 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у справі щодо створення злочинної організації і захоплення влади суддями Окружного адміністративного суду Києва голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк подав у відставку.

Про це повідомляє “Судово-юридична газета”.

Холоднюк написав заяву, яку подав до Вищої ради правосуддя. Вона розгляне питання відставки голови Державної судової адміністрації 29 жовтня. В коментарі “Українській правді” у судовій адміністрації повідомили, що Холоднюк написав заяву за власним бажанням. 

На початку жовтня суддя Вищого антикорупційного суду тимчасово відсторонила Холоднюка, а ще раніше його заборонили спілкуватись з головою ОАСК Павлом Вовком, його заступником Євгеном Абловим та іншими підозрюваними, а також потерпілими та свідками в справі. 

Нагадаємо, що голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні. За версією правоохоронців, вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Згодом Вища рада правосуддя, владу над якою, ймовірно, намагався захопити Вовк, відмовилася відстороняти всіх фігурантів справи від посад попри докази, які виклали правоохоронці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter