Справа ОАСК: суд відсторонив голову Державної судової адміністрації Холоднюка

Дата: 01 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд тимчасово відсторонив голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, який фігурує в справі щодо ймовірного створення злочинної організації для захоплення державної влади суддями ОАСК.

Про це йдеться на сайті суду. 

Згідно з рішенням, яке ухвалила суддя Оксана Олійник, Холоднюка відсторонили на два місяці. Раніше цей же суд обрав голові Державної судової адміністрації запобіжний захід у вигляді особистої поруки та відмовився призначити йому заставу в 1 млн гривень. Додатково до особистого зобов’язання ВАКС заборонив спілкуватися Холоднюку з головою ОАСК Павлом Вовком, його заступником Євгеном Абловим та іншими підозрюваними, а також потерпілими та свідками в справі. 

Нагадаємо, що голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні. За версією правоохоронців, вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Згодом Вища рада правосуддя, владу над якою, ймовірно, намагався захопити Вовк, відмовилася відстороняти всіх фігурантів справи від посад попри докази, які виклали правоохоронці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter