Справа Ноздровської: суд продовжив арешт Россошанського до 7 вересня

Дата: 09 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд продовжив перебування під вартою на 60 діб Юрію Россошанському, підозрюваному у вбивстві громадської активістки Ірини Ноздровської.

Про це із зали суду повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Батьки Ірини Ноздровської

У такий спосіб суд задовольнив клопотання обвинувачення. Захист Россошанського зі свого боку клопотав про пом’якшення запобіжного заходу, апелюючи до того, що він найстарша людина, утримувана в Київському СІЗО. Окрім того, суд продовжив дослідження доказів – відеозаписів свідчень Россошанського, однак був змушений перерватися, оскільки адвокат обвинуваченого повинен був іти на інше засідання. Продовження розгляду по суті справи Ноздровської заплановано на 15 липня.

На одному з попередніх засідань Юрій Россошанський заявив, що його змусили зізнатись у вбивстві й обмовити себе. Цього разу присутні на засіданні батьки Ірини Ноздровської зробили заяву для преси про те, що вважають Россошанського винним, але вбивство, на їхню думку, вчинила група осіб.

Фотографії: Анастасія Москвичова

Нагадаємо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Пізніше, у листопаді 2019 року, його звільнили від відбування покарання. Ухвала набрала законної сили 29 січня 2020 року, після оскарження прокурора.

Тіло самої Ірини 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою у її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter