Справа Гандзюк: Павловський на суді дав свідчення проти Мангера і Левіна

Дата: 01 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Один із фігурантів справи про напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк Ігор Павловський заявив про причетність до злочину Владислава Мангера та Олексія Левіна як замовника й організатора відповідно.

Про це він повідомив на засіданні Приморського районного суду 1 жовтня, виконуючи свою частину угоди зі слідством.

Владислав Мангер та Олексій Левін

Павловський розповів про деякі розмови з іншими фігурантами справи, зокрема з Левіним, коли той згадував про роль Мангера в підготуванні злочину, обставини, які передували нападу, та про переховування Сергія Торбіна, якого вже засудили за координацію нападу на Гандзюк. Також він вибачився перед потерпілими та заявив про неодноразові погрози, адресовані йому та його дочці, щоб він змінив свої свідчення 17 грудня минулого року і не свідчив проти організаторів нападу.

Наступне засідання в цій справі заплановано на 16 жовтня о 9:30 у Приморському районному суді міста Одеси.
 
Нагадаємо, що активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 
 
Наразі про підозру в організації нападу на Гандзюк повідомили голові Херсонської облради Владиславові Мангеру та Олексію Левіну. Їхню справу зараз розглядають у Дніпровському районному суді Києва. Ігоря Павловського обвинувачують у замовчуванні злочину.
 
Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк причетні ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що в них бракує доказів для вручення їм підозр
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter