Сотні людей просять посадовців у Києві встановити пам’ятник псу Патрону замість Пушкіна

Дата: 16 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Києві замість знесеного пам’ятника російському письменнику Олександру Пушкіну пропонують встановити пам’ятник псу Патрону. 

Відповідна петиція з’явилась на сайті Київської міської ради. 

Фото: UNICEF Ukraine

Псу Патрону три роки, а відомим на всю Україну він став торік, коли про його роботу у підрозділі вибухотехніків розповіли чернігівські деесенесники. 

Тварин-саперів використовують для пошуку вибухівки вже багато років у всьому світі. З 1943 року британська благодійна організація PDSA навіть вручає нагороди тим з них, які відзначилися хоробрістю у військових умовах, а з 2002-го – ще й тим, які виявили особливий героїзм у мирний час.

В Україні на підготовку службового собаки зазвичай іде близько пів року, а найкраще для такої роботи підходять породи німецька й бельгійська вівчарки. Втім, як показує приклад джек-рассел-тер’єра Патрона, порода не завжди грає визначальну роль. 

Автори ідеї встановити пам’ятник чотирилапому саперу кажуть, що Патрон для українців став символом відданості та спротиву. Окрім цього, встановлення пам’ятника відзначить й інших службових тварин.

“Встановлення пам’ятника нашим чотирилапим друзям буде публічним визнанням їхнього внеску у збереження та покращення якості життя громадян”, – кажуть вони. 

Нині під петицією поставили підпис чотири сотні людей із шести тисяч необхідних. 

Нагадаємо, що за те, щоб знести пам’ятник Пушкіну у Києві, активісти боролись понад рік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter