Соцмережа X програла позов проти Центру протидії цифровій ненависті

Дата: 27 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Суд США в Сан-Франциско відхилив позов, поданий компанією Ілона Маска X Corp. проти Центру протидії цифровій ненависті (CCDH), який раніше звинуватив бізнесмена в тому, що він допустив поширення мови ненависті на своїй платформі.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: постер до фільму “Соціальна дилема”

“X Corp. порушила цю справу, щоб покарати CCDH за публікації, в якій вони критикували X Corp., і, можливо, щоб відмовити інших, які могли б захотіти долучитися до такої критики. Неможливо прочитати скаргу і не зробити висновок, що X Corp. набагато більше стурбована промовою CCDH, ніж методами збору даних”, – постановив суддя Чарльз Бреєр.

Компанія X заявила про намір оскаржити це рішення.

Водночас генеральний директор CCDH Імран Ахмед привітав висновок судді як підтвердження зусиль його організації притягнути компанії соціальних мереж до відповідальності за їхні дії.

У позові Ілона Маска проти CCDH ішлося про те, що некомерційна організація нібито порушила договір користувача, створивши звіти, які зображували X як майданчик для ненависті та дезінформації. Зрештою це завдало значної фінансової шкоди через цілеспрямований рекламний бойкот.

Це рішення стало ударом для Маска, який протягом багатьох років позиціював себе як борець за свободу слова.

Юристка некомерційної організації Роберта Каплан заявила, що це рішення демонструє, що Маск “не може підкорити верховенство закону своїй волі”.

Нагадаємо, у вересні 2023 року генеральна директорка X Лінда Яккаріно казала, що соціальна мережа може вийти на прибуток на початку 2024 року. Тоді антисемітський контент цієї соцмережі був у центрі уваги. У той час Ілон Маск навіть пригрозив позовом проти Антидифамаційної ліги, бо її діяльність нібито спричинила зниження доходів від реклами на X на 60% у США.

У листопаді 2023 року, під час виступу на заході The New York Times DealBook, Ілон Маск “відправив до біса” рекламодавців, які відмовляються від реклами в соцмережі X (колишня назва – твіттер).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter