Смерть унаслідок “епілепсії” в ТЦК в Кривому Розі: рідні загиблого кажуть, що він не хворів, а пережив побиття

Дата: 07 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Рідні загиблого чоловіка в ТЦК та СП у Кривому Розі заявили про побиття, що могло призвести до смерті. 

Увагу на публікацію доньки загиблого звернуло “Громадське”. 

Фото загиблого. Фото: скриншот публікації @polyutta

Дівчина переконує, що в її батька не було епілепсії. Посадовці пояснили смерть чоловіка “раптовим різким погіршенням стану здоров’я, яке супроводжувалось ознаками епілептичного нападу”. 

Рідні кажуть, що чоловіка могли побити в ТЦК та СП, що й призвело до смерті. Судячи з публікації, дружина загиблого двічі бачила його після того, як він опинився в центрі комплектування: вперше він був у нормальному стані, а вдруге – побитий. 

Окремо донька загиблого наголошує, що в її батька були проблеми із зором, тож від мобілізації він не ухилявся. 

Нині за фактом смерті чоловіка тривають слідчі дії.

Cкриншот публікації @polyutta

Це не перший випадок, пов’язаний зі смертю чоловіків у ТЦК та СП. Так, у квітні в Закарпатській області дорогою до навчального центру у військовозобов’язаного стався епілептичний напад і він помер. Згодом стало відомо, що ВЛК визнала його придатним. 

До цього в лютому помер 49-річний мешканець Тернопільщини. Швидка доправила його до місцевої лікарні з території ТЦК, а загинув він нібито через “напад судом”, також спричинених нібито епілепсією. Чоловік прийшов до ТЦ, щоб звірити військово-облікові документи та пройти військово-лікарську комісію. 

Нагадаємо, що на Закарпатті хлопець намагався вкоротити собі віку в ТЦК та СП, але посадовці пов’язують це з “вживанням наркотиків”, а не з імовірним тиском, про який кажуть рідні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter