Смерть військовозобовʼязаного на Житомирщині: в місцевому ТЦК розпочали службове розслідування

Дата: 09 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Начальник Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) призначив службове розслідування через смерть військовозобовʼязаного Сергія Ковальчука після відвідування військкомату.

Про це повідомила пресслужба ТЦК та СП у фейсбуку. 

Сергій Ковальчук. Джерело: “Суспільне”

Чоловік помер після візиту до ТЦК, там його смерть повʼязують із нападом епілепсії через зловживання алкоголем.

У військкоматі вже заявили, що під час розслідування вдалося зʼясувати нові деталі інциденту.

“Так, стало відомо, що 28 травня військовозобовʼязаного, на імʼя Сергій К., з ознаками алкогольного спʼяніння доставили до другого відділку Звягельського районного ТЦК для проходження військово-лікарської комісії”, – йдеться у повідомленні ТЦК у фейсбуку.

Через стан чоловіка його нібито вирішили відправити додому. Проте він сам попросив залишитися в розташуванні роти охорони з “огляду на погане самопочуття внаслідок вживання алкоголю”.

За кілька годин після пробудження Сергій зателефонував родичам, повідомив про свої наміри та підтвердив, що протизаконні дії до нього не застосовували, написали в ТЦК.

Зранку 29 травня у чоловіка трапився перший епілептичний напад, під час якого він упав на кахельну підлогу спиною й вдарився головою, розповіли у Житомирському обласному ТЦК. Як стверджують в закладі, йому надали домедичну допомогу, викликали “швидку”, але невдовзі у нього стався другий епілептичний напад. Лікарі “швидкої” надали кваліфіковану допомогу та госпіталізували військовозобовʼязаного.

Чоловік помер у лікарні через чотири дні – 2 червня. Отримані відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

“Також попередньо встановлено, що травми військовозобов’язаний отримав при падінні під час епілептичних нападів і надання домедичної допомоги”, – стверджують у ТЦК.

Водночас рідні загиблого не вірять у версію зі смертю через напад епілепсії, та вважають, що це сталось через побиття.

Розслідування інциденту також проводить Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону: там відкрили кримінальне провадження щодо факту смерті військовозобов’язаного з попередньою кваліфікацією за статтею “Умисне вбивство”. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Житомирщині 4 червня поховали 32-річного Сергія Ковальчука, якого напередодні в стані коми доставили до лікарні, де він за кілька днів помер.

Родина заявляє, що його побили в місцевому райвідділку ТЦК та СП, але там це спростовують. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter