“Слідчий” в Криму проігнорував заяву адвоката про катування політв’язня Енвера Кроша

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційний “слідчий” проігнорував заяву адвоката про побиття та катування затриманого ФСБ у Криму кримського татарина Енвера Кроша. 

 Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність” із посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

Енвер Крош

Як раніше заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, російські силовики били чоловіка півтори години по дорозі з Джанкоя до Сімферополя. 

Адвокат клопотав про негайну судово-медичну експертизу обвинуваченого на наявність побоїв.

Він подавав два клопотання, перебуваючи на слідчих діях у справі Енвера Кроша, обвинуваченого в тероризмі та участі у легальній в Україні, але незаконно забороненій Росією в тимчасово окупованому Криму релігійній організації “Хізб ут-Тахрір”.

В одному клопотанні Курбедінов домагався проведення експертизи відбитків пальців на екстремістській літературі, яка, як твердить Крош, була йому підкинута під час обшуку.

Друге клопотання стосувалося вимоги провести судово-медичну експертизу на наявність у Кроша побоїв.

Слідчий мав відреагувати – передати цей матеріал у військово-слідчий комітет і мала бути проведена негайно судово-медична експертиза на наявність побоїв тощо. Але досі щодо Енвера таких дій не було проведено.

Еміль Курбедінов

Раніше Курбедінов повідомив, що співробітники ФСБ Росії побили й катували затриманого 11 серпня в Джанкойському районі Криму кримськотатарського активіста Енвера Кроша.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму російські силовики 11 серпня провели обшуки у будинках чотирьох кримськотатарських родин.

Росіяни увірвались до будинків о 4-й ранку. Обшуки проводили в Джанкої та Джанкойському районі у родин Сеітяя Аббозова, Енвера КрошаВілена Темер’янова та Мурата Мустафаєва

У Представництві президента України в Автономній Республіці Крим засудили нові обшуки кримських татар.

За інформацією адвоката Еміля Курбедінова, у грудні 2015 року російські силовики також катували електричним струмом Енвера Кроша.

Відомо, що 2018 року російські силовики проводили обшук у будинку кримськотатарського активіста Енвера Кроша. Тоді він відбув 10 діб адміністративного арешту “за пропаганду екстремістських організацій”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter