Слідчі ідентифікували російського контрактника, якому закидають вбивство судмедексперта торік у лікарні в Ізюмі

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, повідомили російському військовослужбовцю. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Світлина підозрюваного, яку опублікували правоохоронці, та Ахмед Дудуєв

В ОГП імені підозрюваного не називають, але есбівіці, які вели слідство, кажуть, що мова йде про 26-річного Ахмеда Дудуєва. Він мешканець Дагестану, а на війну проти України пішов за контрактом. 

Слідчі встановили, що торік 7 травня Дудуєв прийшов до патологоанатомічного відділення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі на Харківщині. 

ZMINA їздила до міста після деокупації та писала, зокрема, про це вбивство. 

“Окупант представився, назвав себе “племінником Кадирова” та почав розмовляти зі співробітниками. Судмедексперт сказав, що вважає перебування військових Російської Федерації на території міста Ізюм незаконним та сказав: “Хто вас сюди кликав?” – розповідають про деталі справи слідчі. 

Після цього російський військовий вдарив 70-річного судмедексперта в обличчя та зробив чотири постріли з автомата у стелю. Це налякало лаборантку, яка вибігла на вулицю, а тому Дудуєв, як вважають слідчі, наказав медику повернути її назад. 

“Чоловік пішов за нею. Коли російський військовослужбовець та судмедексперт залишилися у кабінеті вдвох, окупант застрелив чоловіка”, – розповідають вони.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Якщо російського військового визнає винним суд, то він може отримати 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією майна. Правоохоронці хочуть оголосити його у розшук. 

Після деокупації Ізюма влада назвала його місцем масового терору, бо там виявили декілька братських могил. Дорогу до міста росіянам міг показати депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський, за підозрою в держзраді якому світить довічне. 

Нагадаємо, що довічне загрожує російському військового Сергію Агафонову, який торік на Чернігівщині міг розстріляти двох чоловіків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter