Штраф та позбавлення права обіймати певні посади отримала нардепка за брехню у декларації

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд визнав винною народну депутатку України IX скликання у декларуванні недостовірної інформації. 

Про це повідомили у ВАКС. 

Імені засудженої у повідомленні не називають, але на початку року Спеціалізована антикорупційна прокуратура казала, що передала ВАКС справу нардепки Ірини Констанкевич

Також можна знайти запис трансляції судового засідання від 30 березня за її участю.

В декларації за 2020-й Констанкевич не вказала квартиру в одному з центральних районів Києва. Нерухомість коштує близько 2,5 мільйона гривень та перебувала у неї в оренді протягом двох років. На суді вона заявила, що квартирою користувалася менше ніж 183 дні на рік, а станом на 31 грудня 2020 року взагалі нею не користувалась. 

Нардепка просила суддів виправдати її. Вона казала, що дані про нерухомість не вносила у декларацію, не маючи на меті ховати свої статки від суспільства. 

“Я сподіваюсь на справедливе судочинство”, – наголосила вона. 

Судді призначили Констанкевич штраф у понад 44 тисячі гривень та заборонили обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функцій представника влади в органах державної влади строком на 1 рік.

Вирок суду можна оскаржити протягом 30 днів. 

Нагадаємо, що справу про розкрадання майже 30 мільйонів із фонду боротьби з ковідом на Закарпатті закрили незаконно. 

До початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. Водночас протидія корупції, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, були одними з найнебезпечніших видів активізму в Україні

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter