Ще 130 медзакладів у різних регіонах України обладнають сонячними станціями

Дата: 07 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У 130 закладах первинної медичної допомоги в різних областях України встановлять фотовольтаїчні електростанції.

Про це розповіли в МОЗ. 

Ілюстраційне зображення. Фото: телеграм-канал Андрія Геруса

Обладнання складається з цілих комплектів сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, що допоможуть зробити роботу медзакладів стабільною та автономною. 

Встановлять станції у Волинській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Закарпатській,  Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Київській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях. 

Окрім споживання енергії медзаклади також можуть продавати надлишок у мережу. Станції мають остаточно встановити через п’ять місяців, бо нині триває процес підготовки. 

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні сонячні панелі на дахах встановили близько 70 тисяч домогосподарств.

Нещодавно уряд запустив програму пільгових кредитів, щоб підтримати енергонезалежність господарств під час російського вторгнення. Перші такі отримали мешканець Ніжина та пенсіонерка з Вінниці.

Російські військові знищили більшість теплової та третину гідрогенерації електрики України. 

Офіс генпрокурора розглядає російські атаки на об’єкти енергетики як складову геноциду. На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter