Шахраї намагаються викрасти дані платіжних карток українців, пропонуючи “грошову допомогу” від ООН

Дата: 14 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Шахраї намагаються викрасти дані платіжних карток українців, використовуючи тематику грошової допомоги від ООН.

Про це повідомила пресслужба Держспецзв’язку у власному телеграм-каналі.

Нову шахрайську схему викрила урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку.

Згідно з нею, у фейсбуку створили шахрайську сторінку, що імітує ресурс телеканалу “ТСН”, де пропонують взяти участь в “опитуванні”. Для цього потрібно перейти за посиланням та нібито отримати “грошову допомогу в рамках соціальної програми ООН”. Надалі користувачу пропонують надати персональну інформацію та здійснити додатковий платіж.

Це дає можливість шахраям отримати дані платіжної картки.

Держспецзв’язку попередив українців:

  1. Ніколи не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Налаштуйте контроль руху коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції).
  2. Якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському вебсайті, негайно заблокуйте платіжну картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку (телефон зазначено на звороті картки) або через інтернет-банкінг.
  3. Пам’ятайте, що завжди треба дотримуватися основних правил кібергігієни.

Нагадаємо, у квітні шахраї використовували схожу схему. Тоді видавали вони себе за популярний телеканал “Україна 24” та пропонували українцям “грошову допомогу від країн ЄС”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter