Сергій Стерненко оскаржив вирок Одеського апеляційного суду, який підтвердив йому умовний строк

Дата: 27 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Активіст Сергій Стерненко оскаржив у Верховному Суді рішення Одеського апеляційного суду, який підтвердив йому вирок у вигляді року умовного ув’язнення за незаконне поводження зі зброєю.

Про це він повідомив у телеграмі 27 серпня.

Джерело: watchersdotmedia.medium.com

“Подав касаційну скаргу до Верховного Суду на вирок Одеського апеляційного суду, яким мені дали три роки позбавлення волі із заміною на один рік умовно за один неіснуючий патрон”, – написав активіст.

Про намір зробити це Стерненко заявив ще 31 травня, після оголошення рішення Апеляційного суду. Тоді судді виправдали його та Руслана Демчука в справі про розбійний напад у 2015 році на депутата Комінтернівської райради Одещини Сергія Щербича, але залишили чинним вирок за ст. 146 ККУ – незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Обох обвинувачених звільнили від покарання через строк давності.

Щодо ч. 1 ст. 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, за якою обвинувачували Стерненка, вирок суду першої інстанції залишили чинним.

Нагадаємо, що у квітні 2021 року суд звільнив з-під варти та відправив під домашній арешт Стерненка та Демчука. Обох чоловіків Приморський районний суд до цього визнав винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича.

Як стверджувало обвинувачення, колишні члени “Правого сектору” хотіли заволодіти банківською карткою і телефоном Щербича, який на той час був головою районного осередку партії “Родіна”. Також, за словами потерпілого, від нього хотіли домогтися відмови від депутатства.

Стерненко і Демчук свою провину заперечували.

Суд першої інстанції визнав обох винними за всіма статтями та присудив по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Правозахисники неодноразово висловлювали сумніви в справедливості суду над Стерненком через недоброчесність судді, який ухвалив рішення, терміни розгляду справи та непропорційність покарання.

Більше про справу, фігурантом якої були Стерненко та Демчук, можна прочитати в матеріалі ZMINA

“Апеляційний вирок у справі Щербича: чи настала справедливість для Сергія Стерненка?”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter