Сенцов: Лікарі ввели Балуха в медикаментозний сон

Дата: 11 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Колишнього бранця Кремля Володимира Балуха, якого напередодні побили невідомі в столичному Гідропарку, лікарі ввели в медикаментозний сон. 

Про це розповів режисер та експолітв’язень Олег Сенцов Громадському радіо.

Балух переніс операцію на голові. За словами Сенцова, йому видалили гематому і через важкий стан біля нього зараз постійно перебувають фахівці. 

“Але Балух не в комі, він у медикаментозному сні. Його ввели в цей сон, щоб він відійшов від операції. Йому робили операцію, видаляли гематому. Це важка операція”, – уточнив він. 

За даними заступника голови Междлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, у Володимира Балуха також зламані ключиця та рука. 

Водночас Сенцов повідомив, що колишній політв’язень Євген Панов, який останнім бачив Балуха перед нападом, розповів, що в Гідропарку в Балуха нібито був конфлікт із компанією через українську мову. 

Нагадаємо, що після побиття Балуха в Офісі президента закликали правоохоронців ретельно перевірити всі версії нападу на чоловіка, зокрема не відкидати політичної. Відомо, що на майбутніх місцевих виборах Балух приєднався до команди колишнього президента Петра Порошенка.

Національна поліція відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 (“розбій”) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці виявили сумку екс-політв’язня “з особистими речами, з якої попередньо нічого не зникло”.

“У рамках досудового розслідування правоохоронці встановили, що потерпілий Володимир Балух напередодні у компанії 10-15 осіб відпочивав у одному із закладів на території ПКіВ “Гідропарк”. Востаннє його бачили близько опівночі”, – повідомили в поліції міста Києва.

Крім того, поліція повідомила, що при проведенні першочергових слідчих дій встановила кількох свідків нападу.

“Розшукові та слідчі дії продовжуються. Водночас поліцейські закликають громадян, які були у компанії з Володимиром, та осіб, котрі мають корисну для слідства інформацію, звернутися до Дніпровського управління поліції (вул. Червоноткацька, 2) або зателефонувати за такими номерами: 093-332-22-66; 097-085-86-04 або 102”, – йдеться у повідомленні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter