Експолітв’язня Балуха побили в Києві: він у лікарні

Дата: 08 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві невідомі побили колишнього бранця Кремля Володимира Балуха. 

Про це повідомили в поліції Києва. 

Поліція Києва встановлює обставини побиття Володимира БалухаЗараз 49-річний потерпілий перебуває у лікарняному…

Опубліковано Національна поліція України Вівторок, 8 вересня 2020 р.

Повідомлення про те, що в столичному Гідропарку без телефона та банківської картки знайшли побитим чоловіка, правоохоронці отримали близько 12-ї години. Згодом з’ясувалося, що побитий – Балух.

Медики, які приїхали на виклик, шпиталізували колишнього політв’язня з тілесними ушкодженнями. За даними джерел “Української правди”, Балух отримав травму голови та перебуває на операції. Водночас колишній політв’язень Олег Сенцов на своїй сторінці у фейсбуку повідомив, що Балуху зламали руку та ключицю, однак загрози його життю немає.

Володимир Балух був побитим сьогодні вночі. Його знайшли тільки вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий. Подробиці з’ясовуються.Upd. Володя притомлений. Зламана рука та ключиця. Загрози життя нема.

Опубліковано Oleg Sentsov Вівторок, 8 вересня 2020 р.

Наразі поліцейські відпрацьовують місце злочину, встановлюють свідків та очевидців цієї події, а група правоохоронців перебуває в лікарні, щоб поспілкуватися з потерпілим, щойно отримає дозвіл лікарів, щодо обставин вчинення правопорушення.

На побиття Балуха вже відреагували в Офісі президента, де вимагають від поліції “швидкого та повного розслідування злочину”. 

“Наразі немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив. Але всі версії мають бути ретельно перевірені, зокрема політична. Вуличне насильство в Україні останніми роками досягло загрозливого масштабу. Злочинці відчули, що принцип невідворотності покарання не працює”, – наголосили там. 

Нагадаємо, що Володимир Балух – фермер з Криму, якого Росія незаконно утримувала в ув’язненні з 2016 року. Звільнили кримчанина минулого року під час масштабного обміну політв’язнів.

Після звільнення Балух влаштувався на роботу в Офіс Омбудсмана, де разом з іншим політв’язнем Миколою Карпюком вони почали працювати над запобіганням катуванням у місцях несвободи. Відомо, що на майбутніх місцевих виборах Балух приєднався до команди колишнього президента Петра Порошенка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter