Сенцов нікуди не зникав – адвокат

Дата: 28 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов як і раніше перебуває у виправній колонії №8 уральського міста Лабитнангі.

Про це повідомив адвокат політв’язня Дмитро Дінзе, передає “Крим.Реалії”.

“Я зв’язався з офіційними представниками колонії. Вони мені сказали, що Сенцов нікуди не перевозився й перебуває зараз у колонії”, – заявив він.

Інформація про зникнення ув’язненого режисера раніше надійшла від правозахисниці Яни Гончарової. У відповідь на її запит прийшло повідомлення від адміністрації колонії, в якому зазначалося, що “лист не може бути доставлений, оскільки одержувач не утримується в даній установі”.

Сестра Сенцова Наталя Каплан у Facebook пояснила, що причиною такої відповіді став неправильно вказаний рік народження режисера.

“Така собі відмазка, звісно. Можна подумати в них там часто-густо Сенцови Олеги Геннадійовичі. Це урок нам на майбутнє”, – написала вона та подякувала всім небайдужим.

Кримчанина Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком, Генадієм Афанасьєвим і Олексієм Чирнієм затримали в травні 2014 року. Всіх чотирьох підозрювали в підготовці низки терактів, а саме здійснення вибухів біля меморіалу “Вічного вогню” і пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації “Російська громада Криму” і представництва партії “Єдина Росія” в Сімферополі. В серпні 2015 року Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter