СБУ відкрила провадження проти Ківалова за сепаратизм

Дата: 15 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Доказову базу, зібрану Службою безпеки та Генпрокуратурою щодо сепаратистських заяв інших політиків, не було взято судом до уваги. У справі Геннадія Кернеса збирають додаткові докази.

Як повідомляє “Укрінформ“, стосовно нардепа та президента Одеської юридичної академії Сергія Ківалова відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомив сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції голова СБУ Валентин Наливайченко.

Кримінальне провадження зареєстроване у СБУ, розпочаті процесуальні слідчі дії, замовлені експертизи, які потрібні для того, щоб у суді вже вимагати арешту осіб, які закликали та організовували сепаратистські акції“, – зазначив Наливайченко.

Раніше губернатор Одеської області Ігор Палиця повідомляв, що був викликаний до Генпрокуратури в якості свідка у поновленій справі проти Ківалова за заклики до сепаратизму в Одеській області.

Також голова СБУ повідомив, що слідство готує додаткову доказову базу щодо сепаратистських заяв політиків, пише “Українська правда“.

Кримінальне провадження щодо Левченка, Єфремова і Добкіна в СБУ зареєстроване. На жаль, доказова база, напрацьована СБУ разом з Генпрокуратурою, була інтерпретована судом і не взята до уваги. Робота продовжена“, – заявив Наливайченко.

За його словами, Генпрокурор дав доручення доопрацювати матеріали, які б дозволили довести у суді необхідність кримінального переслідування організаторів сепаратистських акцій.

Що стосується Геннадія Кернеса, немає рішення суду про його затримання. Його довезли до суду, і доказової бази не вистачило, суд рішення про арешт не ухвалив. Має бути продовжена слідча робота та збір доказів“, – сказав він.

Наливайченко поскаржився на проблему з експертними оцінками. Висловлювання політиків, що на думку слідчих, містять ознаки злочину, у експертизах іноді вважаються оціночними та політичними судженнями.

В цьому є велика складність. Ніби все зрозуміло, нібито ми переконані, але незалежні експерти дають інші висновки“, – сказав Наливайченко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter