СБУ затримала за організацію постачання кокаїну співучасника нападу на активіста Сергія Стерненка

Дата: 26 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України затримала за організацію постачання кокаїну Костянтина Карбенюка – співучасника нападу на громадського активіста та волонтера Сергія Стерненка.

Про це Стерненко повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Затримання Костянтина Карбенюка та його спільників співробітниками СБУ. Фото Сергія Стерненка

За його словами, затримали Карбенюка разом з його спільниками. 

Стерненко нагадав, що Карбенюк був охоронцем радника начальника поліції Одеської області Руслана Форостяка, який, за даними активіста, надав Карбенюку особисте авто та наказав напасти на Стерненка.

“Карбенюк намагався наздогнати мене, коли я ганявся за виконавцем замаху Абзалом Баймукашевим, але побоявся свідків та втік. Поліція тоді його затримала і відпустила. А справу про замах закрила. Покарали тільки виконавця Баймукашева, бо я ж його і затримав. Нещодавно він отримав 10 років”, – додав активіст.

Костянтин Карбенюк. Фото Сергія Стерненка

Раніше Приморський районний суд Одеси визнав винним Абзала Баймукашева в нападі на Стерненка у 2018 році й присудив йому 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Стерненка 2018 року нападали тричі, всі інциденти сталися в Одесі. Він пов’язує це зі своєю громадською діяльністю.

Сам активіст є обвинувачуваним у двох кримінальних провадженнях. Так, 23 лютого Приморський районний суд визнав його та Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацію половини майна.

Також у Приморському райсуді Одеси розглядається справа, в якій Стерненку інкримінують убивство свого нападника 24 травня 2018 року. Тоді на активіста напали двоє невідомих і завдали йому кількох ударів ножем. Одного з них під час самозахисту вбито.

Переслідування Стерненка, за словами правозахисників, спричиняє серйозні сумніви в справедливості розгляду, зокрема через недоброчесність судді, який раніше виправдав за п’яне керування голову Одеського окружного адміністративного суду та міліціонера, що катував людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter