Приморський райсуд Одеси визнав винним нападника на активіста Стерненка і дав йому 10 років за ґратами

Дата: 09 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси 9 червня визнав винним Абзала Баймукашева в нападі на громадського активіста Сергія Стерненка у 2018 році й присудив йому 10 років позбавлення волі.

Про це повідомив активіст Сергій Стерненко виданню ZMINA.

Фото: Герман Крігер / Watchers.Media

“Я цілком задоволений вироком. Це максимально можливий вирок за статтями, які інкримінувалися Баймукашеву. Але загалом я не задоволений, як справа розслідувалась, а саме, що досі немає підозр і покарання замовникам замаху, організаторам і співучасникам. Зокрема, співробітникам поліції, які чіпляли GPS-трекер мені на авто, немає підозр Карбенюку. І мені не подобається, що Геннадій Труханов залишається мером Одеси замість того, щоб відповідати за цей і не лише злочин”, – каже Стерненко в коментарі ZMINA.

Обвинувачений має право впродовж відведеного законом часу подати апеляцію.

Нагадаємо, що на Стерненка у 2018 році нападали тричі, всі інциденти сталися в Одесі. Він пов’язує це зі своєю громадською діяльністю.

Сам активіст є обвинувачуваним у двох кримінальних провадженнях. Так, 23 лютого Приморський районний суд визнав його та Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацію половини майна.

Також у Приморському райсуді Одеси розглядається справа, в якій Стерненку інкримінують убивство свого нападника 24 травня 2018 року. Тоді на активіста напали двоє невідомих і завдали йому кількох ударів ножем. Одного з них під час самозахисту було вбито.

Переслідування Стерненка, за словами правозахисників, спричиняє серйозні сумніви в справедливості розгляду, зокрема через недоброчесність судді, який раніше виправдав за п’яне керування голову Одеського окружного адміністративного суду та міліціонера, що катував людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter