СБУ продовжує обшуки в причетних до “Українського вибору” через сприяння окупації Криму

Дата: 30 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України продовжує проводити обшуки в осіб, причетних до громадської організації “Український вибір”, що належить народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ

У десяти регіонах України слідчі спецслужби провели 20 обшуків, щоб задокументувати протиправну діяльність вказаних осіб. 

У межах досудового розслідування правоохоронці перевіряють інформацію про сприяння проведенню в березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

“Український вибір” наразі не коментував нових обшуків.

Нагадаємо, українська спецслужба обшукала офіси організації 25 березня. У відомстві заявили, що представники організації “обґрунтовано підозрюються” в сприянні у 2014 році проведенню незаконного референдуму і псевдовиборів у Криму. 

Згодом правоохоронці висунули підозри севастопольцям Олександру Синявському, Івану Комелову та ексдепутатові Верховної Ради АРК (2006–2010) Олегу Слюсаренку.

Двоє підозрюваних як керівники цього руху входили до складу незаконного збройного формування (НЗФ) “Самооборона Севастополя”.
 
Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ вказаного НЗФ, інший був керівником окремого підрозділу “самооборони” – “Слов’янський щит”.
 
Ще один з керівників відокремленого підрозділу громадського руху “Український вибір”, що також діяв у м. Севастополі, брав участь у проведенні мітингів на підтримку окупації півострова Російською Федерацією та незаконного “референдуму”.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter