СБУ оголосила підозру військовому РФ, який під час окупації Чернігівщини закатував українського військовополоненого

Дата: 02 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Есбівці оголосили підозру російському командиру батальйону 74 окремої мотострілецької бригади Данилу Кобліку – за даними слідства, він закатував до смерті українського військового, який потрапив у полон під час окупації Чернігівській області.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ та Офісі генпрокурора.

“За даними слідства, у березні 2022 року він командував окупаційним підрозділом, який брав участь у захопленні селища Лукашівка на Чернігівщині. Під час каральних рейдів на території населеного пункту рашисти взяли у полон українського військового, а також викрали трьох місцевих мирних жителів. Тоді потерпілих ув’язнили в одному із захоплених гаражів, де російські загарбники облаштували катівню”, – йдеться в повідомленні.

Данило Коблік особисто допитував військового Сил оборони, застосовуючи до нього жорстокі тортури, щоб отримати дані про українські війська на Чернігівщині. Коли комбат не почув, що хотів, розстріляв військовополоненого з автоматичної зброї.

Також Коблік катував трьох цивільних (двох чоловіків і одного неповнолітнього). Він імітував їхню страту, стріляючи з автомата над головами.

Російському комбату повідомили підозру за ч. 1, ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів і звичаїв війни). СБУ встановила його місце перебування і коло контактних осіб.

Наразі військовослужбовець РФ переховується від правосуддя на території Росії і тимчасово захопленій частині України.

Нагадаємо, на початку червня СБУ та Нацполіція повідомили про підозру ще одному окупанту – начальнику групи 376 окремого батальйону оперативного призначення Росгвардії Костянтину Юдіну, який катував та знущався з українських військовополонених. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter