СБУ оголошує в міжнародний розшук пропагандистів Скабєєву та Кисельова: їм світить довічне

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі Служби безпеки України почали розслідування щодо російських пропагандистів Дмитра Кисельова та Ольги Скабєєвої й найближчим часом планують оголосити їх у міжнародний розшук. 

Про це повідомили в СБУ.

Скабєєва та Кисельов, як кажуть спецслужбовці, давно перебувають у їхньому полі зору, однак основою відкритого щодо них кримінального провадження стали їхні останні дії та заклики стосовно війни в Україні.

Так, в ефірі російської мультимедійної онлайн-платформи “Смотрим” Скабєєва та Кисельов публічно закликали до зміни меж території нашої країни.

“Вони свідомо виправдовують війну РФ проти нашої країни, в ході якої російські загарбники обстрілюють українські цивільні об’єкти, вбивають мирне населення, ґвалтують жінок і мародерствують у будинках”, – кажуть у СБУ.

Обом пропагандистам уже повідомили про підозру українською та російською мовами у встановленому законом порядку. Санкція статті, інкримінованої Скабєєвій та Кисельову, передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне з конфіскацією майна чи без такої.

Скабєєва та Кисельов перебувають під санкціями ЄС, також їм заборонено в’їзд до України. 

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський звертався до так званих журналістів російських державних медіа, які поширюють пропаганду щодо України та виправдовують воєнні злочини РФ. У своїй промові він нагадав, що воєнні злочини неможливі без допомоги пропагандистів, а тому їх чекатиме покарання як співучасників. 

ZMINA дослідила історії двох нацистських пропагандистів, яким після Другої світової довелося відповідати за скоєне. Їхні історії ви можете прочитати за покликанням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter