Ринок джинси в українських медіа почав відроджуватися – ІМІ

Дата: 04 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російське вторгнення в лютому 2022 року спричинило різке падіння кількості замовних матеріалів в українських медіа: політична тематика різко пішла зі ЗМІ, самі політики переформатовували діяльність, а журналісти зосередилися на суспільно важливій інформації про війну, безпеку та виживання.

Проте моніторинг Інституту масової інформації (ІМІ) у вересні 2022 року показав, що ринок джинси в українських медіа почав відроджуватися.

Рінат Ахметов. Джерело: grad.ua

Моніторинг охопив період 20–21 вересня 2022 року в 19 онлайн-медіа, повна вибірка матеріалів становила понад 7 тисяч новин.

Згідно з аналізом медіаекспертів, станом на дату проведення дослідження ринок джинси становив приблизно третину, а в окремих медіа – половину довоєнних обсягів.

Кількість комерційних матеріалів з ознаками замовлення поступово зростає, але основним негативним наслідком війни стало зменшення прозорості маркування прихованої реклами, йдеться в дослідженні.

Згідно з даними експертів, основними замовниками матеріалів з ознаками джинси виступають комерційні компанії: 49% усіх таких матеріалів.

На другому місці – Рінат Ахметов і його компанії, на які припало 16,3% матеріалів з ознаками замовлення.

“Попри те що медійні ресурси Ахметова офіційно пішли з ринку, він усе ще активно піариться в медійному просторі, хоч і суттєво менше, ніж рік тому”, – уточнили в інформації ІМІ.

На третьому місці за кількістю – матеріали із сумнівним балансом, героями яких є радники держструктур, зокрема Олексій Арестович.

Повний аналіз медіаринку на предмет замовних матеріалів і методологію дослідження можна прочитати тут.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до рейтингу найякісніших медіа в Україні від ІМІ ввійшли дев’ять онлайн-видань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter