Рятувальну операцію в Чернігові завершили: кількість постраждалих унаслідок обстрілу зросла до 156

Дата: 21 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Кількість постраждалих унаслідок російського удару балістичною ракетою по Чернігову, який стався 19 серпня, зросла до 156. Рятувальну операцію завершили 20 серпня, у неділю.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

Фото: Фокус

“Чернігів. Цинічний обстріл середмістя. Завершено рятувальну операцію. 156 людей постраждали, з них 41 людина в лікарнях. Усім надається необхідна допомога. На жаль, семеро загиблих. Співчуття родинам”, – написав він. 

Внаслідок вибуху пошкоджені 66 житлових будинків, 10 адміністративних будівель та 67 транспортних засобів. Працюють комісії, щоб якнайшвидше надати компенсації тим, чиє житло постраждало. 

Станом на 20 серпня, 41 людина залишалася в лікарні – їм надавали медичну допомогу. Ще 15 людей медики прооперували. 

Внаслідок цього обстрілу загинув монітор офісу благодійного фонду “Право на захист” Володимир Василенко. Його колега Наталя отримала поранення. 

Нагадаємо, що Офіс генерального прокурора в межах розслідування ракетного удару по центру Чернігова 19 серпня висунув версію, що основною ціллю росіян був не драмтеатр, а люди поруч із ним. Окупанти використали ракету “Іскандер-М”, що має кілька налаштувань. Вона була налаштована в такий спосіб, що підірвалася в повітрі: це робиться для того, щоб збільшити максимальне ураження живої сили на відкритій місцевості.

За словами очільника Чернігівської ОВА Вʼячеслава Чауса, організатори виставки в драмтеатрі звернулися з листом про те, що проводитимуть закриту зустріч представників бізнесу і волонтерів, і попросили забезпечити охорону громадського порядку та медичне чергування.

“Захід не передбачав залучення глядачів. Зараз із цього питання тривають слідчі дії, слідчі встановлять всі обставини”, – сказав посадовець.

Він наголосив на тому, що після оголошення повітряної тривоги організатори й учасники спустилися в укриття. Серед учасників виставки дуже мало потерпілих, більшість постраждалих – люди, які перебували поруч на вулиці або проїжджали в транспорті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter