Унаслідок ракетного обстрілу Чернігова загинув активіст “Право на захист”, його колега поранена

Дата: 20 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Унаслідок ракетного удару російських військ по центру Чернігова, який стався 19 серпня, загинув монітор офісу благодійного фонду “Право на захист” Володимир Василенко. Його колега Наталя отримала поранення.

Про це повідомила заступниця президента благодійного фонду “Право на захист” Надія Ковальчук

Наслідки російського обстрілу Чернігова. Джерело: поліція Чернігівської області

“Загинув наш колега в Чернігові. Четверо діток залишились без тата. Це наша перша втрата в команді. Так боялася всі ці 18 місяців, що цей день настане”, – написала Ковальчук.

Син Володимира, який був поруч з татом під час обстрілу, зараз у лікарні.

Активісти також зазначили, що відкривають два збори для родин загиблого колеги та постраждалої.

Нагадаємо, 19 серпня приблизно об 11:30 російські війська, попередньо, ракетою типу “Іскандер” завдали удару по центру Чернігова.

Зруйновано будівлю обласного драматичного театру, пошкоджено навколишні адміністративні будівлі, житлові будинки та транспортні засоби.

Станом на ранок 20 серпня 41 людина досі залишається в лікарні – їм надають медичну допомогу. Ще 15 людей медики прооперували. Кількість постраждалих через ракетний удар російських військ по Чернігову, який стався 19 серпня, збільшилася до 148 людей.

За його даними, у результаті удару в місті пошкоджені понад 500 помешкань – це більш як 60 будинків, розташованих поряд із місцем, куди поцілила російська ракета.

Нині активно тривають роботи з розчищення центру міста, працює комунальна техніка. Фахівці обстежують житлові будинки, аби оцінити розмір збитків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter