Розслідування виявило понад 2000 жертв сексуального насильства з боку духовенства Іспанської католицької церкви

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на грудень 2023 року розслідування сексуального насильства над дітьми з боку духовенства та нецерковного персоналу Іспанської католицької церкви виявило 1 383 скарги та 2 056 жертв.

Про це повідомляє Reuters.

Фото з відкритих джерел

Як зазначається, юридична фірма Cremades розмістила відомі на сьогодні результати розслідування в більш ніж 1000-сторінковий звіт. Однак дані ніколи не будуть остаточними: деякі випадки насильства відбулися давно, а деякі люди не хочуть розповідати про пережите.

З випадками сексуального насильства Іспанська католицька церква бореться після розслідування газети El Pais у 2021 році, у ході якого знайшли щонайменше 1 200 таких випадків.

Нагадаємо, 24 листопада поточного року Католицька церква Іспанії повідомила, що виплатить компенсації постраждалим від сексуального насильства. Це зроблять навіть у тих випадках, коли справи не були завершені через смерть священника.

На початку листопада поточного року представники католицької церкви Іспанії попросили вибачення в жертв сексуального насильства. Це сталося після того, як незалежна комісія опублікувала інформацію про те, що з 1940 року понад 200 тисяч неповнолітніх в Іспанії зазнали сексуального насильства з боку духовенства. 

Раніше ZMINA повідомила, що в Іспанії створили спеціальну комісію, яка проводила розслідування щодо сексуального насильства над неповнолітніми з боку представників римо-католицького духовенства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter