Католицька церква Іспанії виплатить компенсації тим, хто постраждав від сексуального насильства з боку духовенства

Дата: 29 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

24 листопада Католицька церква Іспанії повідомила, що виплатить компенсації постраждалим від сексуального насильства. Це зроблять навіть у тих випадках, коли справи не були завершені через смерть священника.

Про це пише Reuters.

Фото з відкритих джерел

Як пише видання, Франциско Гарсія Маган, генеральний секретар Конференції єпископів Іспанії, заявив на пресконференції, що у випадках, коли вирок не ухвалено, церква “платитиме, якщо злочинець помер або якщо є цивільний термін давності“.

“Це потрібно буде розглядати в кожному конкретному випадку. І якщо буде моральний висновок, то буде й моральне відшкодування”, – додав Гарсія Маган.

Він також повідомив, що іспанські єпископи одноголосно схвалили “цілісний план” з виплати компенсацій потерпілим. До цього церква відмовлялася робити це у випадках, якщо кривдник помер.

Нагадаємо, на початку листопада поточного року представники католицької церкви Іспанії попросили вибачення в жертв сексуального насильства. Це сталося після того, як минулого тижня незалежна комісія опублікувала інформацію про те, що з 1940 року понад 200 тисяч неповнолітніх в Іспанії зазнали сексуального насильства з боку духовенства. 

Раніше ZMINA повідомила, що в Іспанії створили спеціальну комісію, яка проводила розслідування щодо сексуального насильства над неповнолітніми з боку представників римо-католицького духовенства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter