Розпочалася перша хвиля оцінювання регіональних ЗМІ для оновлення всеукраїнської Мапи рекомендованих медіа

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У середу 17 січня стартувала перша хвиля оцінювання регіональних медіа для оновлення всеукраїнської Мапи рекомендованих медіа від громадських організацій “Детектор медіа” та “Інститут масової інформації”. 

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Ілюстративне зображення. Джерело: “Детектор медіа”

Ціль проєкту знайти якісні журналістські медіа в усіх регіонах України та позначити їх на онлайн-карті, щоб українці могли легко знайти відповідь на запитання: “Що читати/дивитися?”.

Для того, аби долучитися до проєкту та потрапити на мапу необхідно заповнити коротку форму за посиланням до 31 січня 2024 року. 

“Інформація для регіональних телеканалів, які хочуть взяти участь у проєкті: обсяги трансляції на добу власного продукту мають бути не менше 6 годин. Ми залишили за собою право самостійно зробити  вибірку регіональних телеканалів по всіх областях, які мають не менше 6 годин трансляції власного контенту на добу, і оцінити їх додатково до тих, хто самостійно заповнить коротку форму для участі у проєкті”, йдеться у повідомленні.

Усі медіа, які подадуть заявки, промоніторить група найкращих незалежних медійних експертів і медіаюристів України. Ті медіа, які наберуть понад 2/3 балів за спільною методологією ДМ та ІМІ, потраплять на мапу й отримають додатковий ресурс для публічності та залучення зовнішньої підтримки. 

Час проведення оцінки складатиме один-два місяці (але ми будемо робити все, щоб було швидше).

Нагадаємо, у березні минулого року, ZMINA повідомляла, що в Україні за ініціативи громадських організацій “Детектор медіа” та “Інститут масової інформації” з’явиться Мапа рекомендованих медіа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter