Роскомнагляд заблокував на території РФ сайт Інституту масової інформації

Дата: 06 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд обмежив доступ до сайту Інституту масової інформації на території Росії через новину, яка нібито містить “заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності”.

Про це повідомили в ІМІ.

Сповіщення про блокування від російського регулятора надійшло на пошту ІМІ. Причиною обмеження стала новина від 18 серпня 2016 року під заголовком “У Росії заблокували інтерв’ю Громадського ТБ з представником “Хізб ут-Тахрір”. 

“Інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://imi.org.ua, містить заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, недостовірну суспільно значущу інформацію, поширювану під виглядом достовірних повідомлень”, – йдеться в повідомленні російського регулятора. 

Заблокованим сайт ІМІ залишиться доти, доки новина міститься на сайті. 

Як відомо, Роскомнагляд регулярно блокує низку сайтів українських видань нібито за публікації на них заборонених у Росії матеріалів. Наприкінці 2018 року відомство заблокувало сайт газети “Дзеркало тижня” на території РФ та окупованого Криму через публікацію статей про незаконний призов мешканців півострова до російської армії. 

Тисне російський регулятор і на всесвітньо відомі платформи. Через це юридичний департамент YouTube вимагав від кримських журналістів з Центру журналістських розслідувань видалити відео про кримськотатарського політв’язня Еміра-Усеїна Куку, датоване 2016 роком, адже Росія побачила в ньому екстремізм. Через згадку про “Хізб ут-Тахрір” Роскомнагляд також заблокував сайт Громадського радіо. 

Нагадаємо, що Верховний суд Росії заборонив “Хізб ут-Тахрір” 2003 року, занісши організацію до списку об’єднань, названих “терористичними”. Представники міжнародної ісламської політичної організації називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії та окупованому нею у 2014 році Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter