Росіяни весь день гатять по Херсону: відомо про чотирьох загиблих і 17 поранених

Дата: 31 Липня 2023
A+ A- Підписатися

31 липня, у понеділок, російські військові кілька разів обстріляли Херсонщину. Внаслідок обстрілів постраждали 17 цивільних, ще четверо – загинули. 

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.  

Фото: Олександр Прокудін

“Ворог бʼє по житлових кварталах – найбільше постраждали Корабельний район та центральна частина міста. Станом на зараз відомо про чотирьох загиблих і 17 поранених по Херсонщині. Російські терористи продовжують воювати з цивільними людьми”, – додав Єрмак. 

Наймолодшій потерпілій 16 років. 

У місцевій поліції уточнили, що окупанти в кілька хвиль завдали масованих та методичних ударів з різного виду озброєння по обʼєктах життєдіяльності міста. Вони відкривали вогонь по центральній частині, мікрорайону “Корабел”, Дніпровському району та прибережним ділянкам.

Ціллю російських атак стали територія заводу, адміністративна будівля, приватні та багатоповерхові будинки, автотранспорт. На місцях працювали всі екстрені служби, після потужних вибухів виникали пожежі.

Також росіяни вкотре вдарили по житлових будинках у смт Козацьке. В одній з осель, куди влучила керована авіабомба, мешкала 80-річна жінка. Внаслідок російського обстрілу вона загинула під завалами власної домівки.

Крім того, протягом минулих двох діб російська армія потужно обстрілювала населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів з РСЗВ, артилерії, мінометів, танків, авіації та БПЛА.

Зокрема, війська РФ вдарили з авіації по селу Зміївка Бериславського району, потужними вибухами там пошкоджені щонайменше п’ять будинків. У селі Веселе внаслідок ворожого мінометного обстрілу поранені двоє жінок 69 та 39 років.

З реактивних систем залпового вогню росіяни обстріляли село Новодмитрівка, снарядами пошкоджені 12 будинків. Поранення дістала 23-річна дівчина – у неї мінно-вибухова травма, рвана рана обличчя, тяжко травмоване око.

Під танковим обстрілом армії РФ перебувало місто Берислав. Через обстріл пошкоджено багатоповерхівку, поранення дістали двоє чоловіків віком 54 та 39 років.

Окупанти також обстріляли селище міського типу Козацьке, поранивши 73-річного місцевого жителя.

По медичну допомогу звернувся 53-річний житель села Новоберислав, який отримав вогнепальні поранення внаслідок обстрілу села військами РФ. 

Нагадаємо, що вранці окупанти також обстріляли центр Херсона. Спочатку було відомо про одного загиблого працівника комунального підприємства, втім згодом дізналися про ще двох поранених працівників 43 та 46 років. Нині їх шпиталізували. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter