Після ракетних ударів росіян по критичній інфраструктурі щонайменше в 5 регіонах пропало світло

Дата: 11 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У неділю ввечері російські ракети вразили об’єкти критичної інфраструктури у низці областей. Щонайменше у п’яти регіонах є проблеми із електропостачанням та водопостачанням.

Як повідомляє мер Харкова Ігор Терехов, після удару по інфраструктурному об’єкту Харкова у багатьох районах пропало світло та вода. 

“Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема — у Харківській області. Прошу всіх зберігати спокій. Фахівці обленерго та наші комунальні служби вже працюють над усуненням ушкоджень, які місту завдав наш ворог”, – підкреслив він.

Дергачівська міська рада також повідомила, що територія громади повністю знеструмлена через обстріли військ РФ. Також немає електроенергії у Лозовій, пише “Суспільне Харків”.

Про те, що у деяких громадах області немає світла та водопостачання повідомляють голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Деякі міста та громади області залишилися без світла. Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою”, – написав Резніченко. 

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомляє, що напруга у мережі впала по всій області. Пізніше він додав, що відсутнє електропостачання в 135 населених пунктах Охтирського району.

“Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження. Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні. Також можливі атаки російсько-фашистських військ по об’єктах енергозабезпечення в Україні”, — написав він.

Також користувачі соцмереж повідомляють, що пропало світло у деяких районах Полтавської та Донецької областей.

Голова Полтавської ОВА повідомив, що світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. 

Про проблеми з електрикою повідомляють навіть у російському Бєлгороді. За словами мера міста, Бєлгород частково знеструмлено через збій на підстанції “Південна”, де була велика аварія в четвер. Енергетики обіцяють відновити протягом години, пише РИА Новости.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter