Росіяни створюють “осередки журналістів” на тимчасово окупованих територіях Запорізької області

Дата: 04 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово захоплених районах Запорізької області окупанти створили осередок “союзу журналістів Росії”, його очолив росіянин Сергій Корабельніков з Омська.

Про це повідомили на сторінці Центру національного спротиву. 

“Це фейкове журналістське товариство, яке потрібне ворогу задля координації пропагандистів й створення ілюзії, що на ТОТ існують місцеві медіа”, — йдеться в повідомленні. 

У Центрі наголосили, що з початку окупації ворог створив на тимчасово захоплених територіях мережу “нових медіа”, які координуються росіянами. Більшість персоналу також є гастролерами, а обличчями медіа стали набрані з вулиці без досвіду роботи колаборанти. 

Відомо, що теле- і радіопропаганду на окупованих територіях Півдня України з липня 2022 року взяв під контроль росіянин, гендиректор телеканалу “Санкт-Петербург” Олександр Малькевич — близький соратник власника “ПВК Вагнер” Євгенія Пригожина.

Завдання “нових медіа” — змусити місцеве населення прийняти кремлівське бачення світу та інтеграцію окупованих територій до складу Росії. 

Саме Малькевич у квітні нинішнього року вручив посвідчення спілки журналістів Росії херсонським колаборантам Ользі Тетері, Ігорю Качуру, Серафиму Іванову, Євгену Білому та Олегу Грушку.

Нагадаємо, Міжнародна федерація журналістів призупинила членство російської медіаспілки за її дії з початку російського вторгнення та діяльність на окупованих територіях.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські окупанти запустили пропагандистський телеканал “Мариуполь 24”, у сюжетах якого знімаються місцеві колаборанти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter