Росіяни скинули рідкісний термобаричний снаряд на селище Олексієво-Дружківка

Дата: 29 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Під час атаки на селище Олексієво-Дружківка в Краматорській громаді Донецької області російські військові використали рідкісний радянський термобаричний снаряд. 

Увагу на це звертає АрміяInform. 

Наслідки російського удару по селищу

Росіяни використали об’ємну детонувальну авіаційну бомбу (ОДАБ-1500) – це термобаричний снаряд часів СРСР, що за 10 метрів до цілі випускає рідину у вигляді аерозолю і запалює її. 

“Це називають об’ємним вибухом. Ця авіабомба є доволі рідкісним виробом у порівнянні з іншими. Вона належить до старого покоління двотактових термобаричних боєприпасів”, – коментують військові. 

Раніше вже надходили повідомлення, що росіяни встановлюють модуль планерування та корекції на ці авіабомби. Це перетворює їх на такі, що планують. Модуль дозволяє використовувати ці авіабомби на значних відстанях – 50–70 кілометрів. 

Бомба, що скинули на Олексієво-Дружківку, вбила двох людей, поранила сімох, серед яких дитина, та зруйнувала понад сотню будинків. 

Нагадаємо, що активне використання російськими військовими керованих авіаційних бомб уже призвело до збільшення цивільних жертв повномасштабного вторгнення в Україну на 20% лише в березні.

Росія щомісяця випускає по 3 тисячі керованих авіабомб по цивільних українських містах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter