Росіяни призначили “директором” музично-драматичного театру в Херсоні охоронця закладу

Дата: 30 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Херсоні російські військові назвали директором Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша колишнього охоронця приміщення закладу Валерія Шелудька. 

Про це повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань та підтвердив у коментарі Суспільному чинний директор театру Олександр Книга.

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша. Фото: вікіпедія

Після захоплення міста росіянами весь колектив театру перевели на дистанційну роботу, а тому, за словами Книги, ніхто нікого не має права викликати на роботу або примушувати щось робити. 

Чинний директор театру вже поспілкувався з Шелудьком, і той розповів, що росіяни запропонували йому посаду, а в разі відмови пригрозили привезти когось із окупованого Криму. Книга каже, що написав звернення до колективу, в якому роз’яснив, що ті, хто захоче працювати в “новому театрі”, мають звільнитися:

“Якщо хтось із працівників хоче працювати в новому театрі, то, по-перше, він повинен звільнитися з театру Куліша і написати заяву в інший театр. Але таким чином наражає себе на статтю про колаборацію і при зміні ситуації в області постане перед певною проблемою”.

Валерій Шелудько. Фото: фейсбук-сторінка чоловіка

Призначення росіянами в Херсоні людей, не пов’язаних за освітою з обійманими посадами, відбувається, як пояснює радник голови Херсонської ОВА Хлань, бо спеціалісти відповідних категорій відмовляються від співпраці. Раніше так, наприклад, вчинили освітяни. 

“Всі професії хороші, але окупанти вишукують тих, хто був ніким, але тепер можуть показати свою “силу”. Але хто б до окупантів на роботу не йшов – закінчать вони дуже погано”, – зазначив він. 

На тимчасово захоплених територіях України окупанти створюють фейкові органи влади, зокрема так звані “міліції”, та призначають на посади голів тих, хто зголошується на співпрацю. Жодної юридичної сили ці рішення не мають. 

Так, в Енергодарі Запорізької області російські військові призначили чоловіка на ім’я Вадим Каретников директором місцевого ліцею. До того як “очолити” заклад він працював електриком на ЗАЕС. 

Також у Запорізькій області російські військові призначили “головою” тимчасово окупованого селища міського типу Михайлівка чоловіка на ім’я Іван Сушко, який до початку вторгнення працював аніматором. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter