У Запорізькій області призначили “головою” населеного пункту аніматора та колишнього кандидата в депутати від Опозиційного блоку

Дата: 26 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області російські військові призначили “головою” тимчасово окупованого селища міського типу Михайлівка чоловіка на ім’я Іван Сушко.

Про це повідомили в Запорізькій ОВА.

Селище міського типу Михайлівка. Скриншот відео

Селище міського типу Михайлівка входить до Василівського району області.

Напередодні, 25 квітня, російські окупанти зняли з будівлі міськради у Василівці державний прапор, вивісили триколор та оголосили “меркою” Наталію Романіченко. Вона акторка та власниця модельної агенції для дітей у Запоріжжі “Be WOW”. 

Наталія Романіченко. Скриншот відео

Чинний міський голова Василівки Сергій Каліман нині перебуває в Запоріжжі.

Щодо Сушка, то відомо, що у 2015 році він був кандидатом у депутати до Михайлівської селищної ради від партії “Опозиційний блок”. Також у нього зареєстрований ФОП за напрямом “Організація видів відпочинку та розваг”. Місцеві медіа повідомляють, що Сушко працював до “призначення” аніматором. 

Фото: sich.zp.ua
Сушко в костюмі Діда Мороза. Фото: sich.zp.ua

На тимчасово захоплених територіях України окупанти створюють фейкові органи влади, зокрема так звані “міліції”, та “призначають” людей, які зголошуються на співпрацю, на посади. Жодної юридичної сили ці рішення не мають. 

Раніше в Енергодарі Запорізької області російські військові призначили чоловіка на ім’я Вадим Каретников директором місцевого ліцею. До того як “очолити” заклад, він працював електриком на ЗАЕС.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter