Росіяни прямим попаданням влучили у подвірʼя харківського волонтера Юрія Сапронова

Дата: 25 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Під час ракетної атаки на Харків 24 липня росіяни прямим попаданням влучили у подвірʼя приватного будинку волонтера Юрія Сапронова.

Про це волонтер повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Харківський волонтер Юрій Сапронов. Фото: з його фейсбук-сторінки

“Все добре. Всі живі і здорові. Є легко поранені. Дякую за дзвінки та слова підтримки”, – написав Юрій Сапронов.

Юрій Сапронов також написав, що було пряме влучання у його двір і автомобіль Audi Q8, який там стояв. Будівлі на подвірʼї зазнали значних руйнувань. 

Волонтер додав, що зараз шукає своїх котів: пʼятьох знайшов, а останнього шукає.  

“Харків – це мій дім. Я не поїду”, – такими словами волонтер завершив свій допис.

У коментарі для “Суспільне Харків” волонтер більш детально розповів про наслідки влучання:

“Це війна, ми воюємо зі звірами. Щодня іде полювання на людей, сьогодні потрапили до мене. Відбудуємо. Чи було це цілеспрямоване потрапляння, я ще буду з’ясовувати. Люди живі, травми отримали двоє моїх помічників, у них рвані рани обличчя, в одного ще й травма ноги. Це був будиночок охорони, гаражі. Руйнувань багато. Я тут живу 17 років, тут кілька будівель. Всі ці 17 років воно мені не сильно подобалось, перебудуємо, відновимо. Я не травмувався, дружина не травмувалась, попадання пряме було в авто. Від авто лишився шматок двигуна і диск. Сьогодні 882-й день війни. 2 березня 2022 року я видав першу військову гуманітарку, не хочу вірити, що вони чекали всі ці понад 800 днів”, – сказав волонтер.

Юрій Сапроновукраїнський підприємець, волонтер, заступник голови Харківської ОДА у 2010—2014 роках, президент українського гольф-клубу “Superior Golf Club” (Харків), віцепрезидент громадської організації “Всеукраїнська федерація гольфу”, член Національного олімпійського комітету України. 

Нагадаємо, зранку 24 липня російські війська завдали двох ударів по місту, застосовуючи ракети С-300. Так, близько 5-ї години вдарили по Малоданилівській громаді, а трохи більш ніж за годину – по приватному сектору. 

Наразі відомо про одного загиблого та двох поранених. Двоє останніх постраждали під час пожежі в конюшні, що зайнялася через російський удар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter