Росіяни продають українських військовополонених у Чечню, щоб бойовики Кадирова міняли їх на своїх бійців

Дата: 07 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У російському полоні українські військові стають жертвами торгівлі людьми – чеченські військові купують у російських підрозділів полонених солдатів, яких після відвозять до столиці регіону Грозного та обмінюють на бойовиків в українському полоні. 

Про це розповів представник українського Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко виданню The Times. 

Ілюстраційне зображення

Видання наводить історію одного із постраждалих – 41-річного В’ячеслава Левицького, який у полоні втратив обидві руки та ноги. Історія українця стала відома ще торік, коли про неї розповіли журналісти ТСН. 

З того сюжету дізнались й про ще одного полоненого, якого так само продали у Чечню. Мова йде про Сергія Потримая. Чоловік переконував, що у підвалах столиці російського регіону перебувають десятки українських бійців зі схожими історіями. 

Точну кількість українців у чеченському полоні назвати складно, так само як й зрозуміти, чи продовжується практика продажу людей надалі. У РФ офіційно інформацію не коментували. 

На початку поточного року Рамзан Кадиров заявив, що готовий віддати українських військовополонених за зняття санкцій з його сім’ї у США. 

Нагадаємо, що українські правозахисники знайшли понад сотню місць несвободи, де Росія тримає полонених українців – як військових, так і цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter