Кадиров заявив, що готовий віддати українських військовополонених за зняття санкцій з його сім’ї у США

Дата: 05 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Голова російського регіону Чечня Рамзан Кадиров запропонував звільнити 20 полонених українців за зняття санкцій з його близьких, літаків та коней.

Про це він повідомив під час шикування співробітників силових структур у Грозному.

Фото: Nova

Кадиров передав список бранців колишньому інспектору ООН зі спостереження за ліквідацією іракської зброї масового знищення та російському пропагандисту Скотту Ріттеру, який зараз перебуває у Чечні. Під час заходу йому показали відеозапис з полоненими українськими захисниками.

У нас є полонені, яких ми забирали в Донецькій, Луганській (областях. – Ред.). Передаю нашому гостю список військовополонених. Якщо вони знімуть санкції з моєї мами, моїх дочок, ні в чому не винних людей, коней, крім мене, то ми цих людей віддамо“, – сказав він.

Нагадаємо, в Україну 3 січня повернули 230 українців, військовослужбовців і цивільних, яких вдалося звільнити з російського полону, серед них є ті, хто потрапив у неволю в перші дні повномасштабного вторгнення.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими наголосив, що нинішній обмін найбільший за час повномасштабного вторгнення.

За інформацією штабу, в Україну повернулися 230 українців. З них 224 – військовослужбовці:

  • 130 представників Збройних сил України, серед них ТрО – 14, ВМС – 14;
  • 55 – Національної гвардії;
  • 38 – Державної прикордонної служби;
  • 1 – Національної поліції.

Також серед звільнених – шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Серед повернутих як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста (182 людини), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти та мали статус “пошук особи” (48).

Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ять жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, 11 – офіцери.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter