Росіяни посилили примусову мобілізацію на окупованому лівобережжі Херсонщини – Гуменюк

Дата: 04 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Російські окупанти посилили примусову мобілізацію на лівобережжі Херсонщини: силоміць нав’язують громадянство РФ і формують із місцевих чоловіків мобілізаційний ресурс.

Про це 4 лютого сказала очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

Оскільки на окупованій частині Півдня України росіяни зосередили великий ресурс, вони мають можливість поповнювати втрати в особовому складі, уточнила вона. Також окупанти не припиняють приховану мобілізацію на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Задля цього росіяни продовжують розгортати додаткові контрольно-пропускні пункти та блокпости, перевіряють документи, переводять людей насильно в російське громадянство і, відповідно, чоловіки фактично автоматично переходять в категорію мобілізаційного ресурсу, пояснила Гуменюк.

За її словами, після отримання російського паспорта дані людини передають у пункт комплектування, і чоловік призовного віку фактично одразу ж стає одним із членів загону так званої “територіальної оборони” в конкретному населеному пункті.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на серпень 2023 року понад 20 тисяч чоловіків, мобілізованих до російської армії з окупованої Горлівки на Донеччині, загинули. 

А на окупованій території Херсонської області росіяни вимагають гроші в чоловіків, які отримали російські паспорти, щоб ті не опинилися на фронті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter