Центр нацспротиву: більш як 20 тисяч мобілізованих до російської армії мешканців Горлівки загинули

Дата: 16 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Понад 20 тисяч чоловіків, мобілізованих до російської армії з окупованої Горлівки на Донеччині, загинули. 

Такі дані наводить Центр національного спротиву. 

Ілюстраційне зображення. Фото: 24 канал

Горлівка не вперше потрапляє до повідомлень, що публікують у центрі. Торік там казали про плани росіян мобілізувати ще понад 2 тисячі чоловіків з міста, а в СтратКомі ЗСУ навіть розповідали, що повістки почали отримувати мешканки населеного пункту. 

“З мешканців ТОТ формують передові загони, які росіяни без належної підготовки кидають на українські загони, адже росіянам вигідна смерть українців незалежно від сторони, за яку вони воюють”, – розповідають у центрі. 

Велика кількість загиблих, як зазначають автори повідомлення, спричинила зростання соціальної напруги. ZMINA торік розповідала, як жінки виходили на протести на окупованій Донеччині та Луганщині. 

Українські посадовці кажуть, що в планах росіян провести нову хвилю примусової мобілізації, яка є воєнним злочином. Якщо ви мешкаєте на окупованих територіях, то ознайомтеся з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Нагадаємо, що достеменно не відомо, скількох українців примусово мобілізувала Росія, але українські посадовці раніше казали про те, що лише на окупованій Луганщині під “мобілізацію” потрапило понад половину чоловічого населення. За оцінюванням правозахисників, може йтися про більш ніж 100 тисяч людей.

Нещодавно стало відомо, що понад 40% військовополонених в Україні – це мешканці окупованих районів Донеччини та Луганщини. Не всі вони є примусово мобілізованими. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter