Росіяни пошкодили два енергооб’єкти на Київщині: щодо Київської ГЕС загроз немає

Дата: 26 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу 26 серпня на Київщині пошкодженими лишилися кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, а двоє цивільних отримали поранення. 

Про це розповіли в Київській ОВА. 

Наслідки російської атаки на Київщині

Посадовці не зазначають, які саме об’єкти лишилися пошкодженими, втім у Центрі протидії дезінформації при РНБО кажуть, що щодо Київської ГЕС загроз немає. 

Зруйнувати її ракетами неможливо”, – зазначив голова центру Андрій Коваленко

Щодо постраждалих цивільних, то це жінка 40 років та п’ятимісячна дитина. Перша отримала черепно-мозкову травму, а друга – подряпину стегна. 

Нагадаємо, що в ніч проти 26 серпня, а потім і вранці російські військові здійснили масований комбінований обстріл України з використанням ракет і ударних дронів типу Shahed. У низці міст пролунали вибухи, внаслідок чого є потерпілі та загиблі.

Російські військові вже знищили більшість теплової та третину гідрогенерації електрики України. 

Офіс генпрокурора розглядає російські атаки на українські об’єкти енергетики як складову геноциду. На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter