Росіяни показали відео з полоненою парамедикинею та захисницею Маріуполя Катериною Поліщук

Дата: 19 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Російські пропагандисти показали відео з 21-річною парамедикинею батальйону “Госпітальєри” та учасницею оборони Маріуполя Катериною Поліщук, яка з травня перебуває в полоні. 

Ролик опублікувала aRTel.doc.

Скриншот відео

На кадрах Поліщук з позивним Пташка спілкується українською та розповідає, наприклад, що якби в неї зараз був вибір, то залишилася б у Маріуполі. Також дівчина каже, що соромно їй лише перед матір’ю, бо на одному з відео Поліщук вживала нецензурну лексику. 

“Я вважаю себе максимально корисним медиком. Я не пішла кухарем, бо погано готую, не пішла стрільцем, кулеметником чи артилеристом. Я вважаю, що найбільшу користь принесла як медик”, – каже полонена на відео. 

Російські пропагандисти переконують, що кадри з Пташкою та іншими полоненими ввійдуть до фільму.

Поліщук – уродженка Тернополя та музикантка за освітою, яка закінчила Тернопільський художній коледж ім. Соломії Крушельницької. Парамедикинею дівчина служить у гарнізоні “Госпітальєри” з 2021 року.

Цього року Поліщук стала однією зі списку українського Forbes “30 до 30″. 

Нагадаємо, що серед полонених у Росії українців понад 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”, а також понад 1,5 тисячі цивільних, яких тримають як “обмінний фонд”. Монітори ООН не мають доступу до українських військовополонених у Росії, однак знають про їхні катування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter