Росіяни під час обстрілу Бахмутського та Покровського районів Донеччини вбили чотирьох цивільних

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині 26 грудня під час обстрілу Бахмутського й Покровського районів загинули четверо цивільних, ще троє поранено.

Про це повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Наслідки російського обстрілу. Джерело: Донецька обласна прокуратура

За даними слідства, близько 8-ї години ранку окупанти обстріляли з артилерії місто Торецьк. Від вибухів на власному подвір’ї загинула 67-річна жінка, а на проїжджій частині неподалік місцевої лікарні помер 74-річний чоловік.

Водночас окупанти атакували смт Північне поблизу Торецька. Там загинув чоловік 73 років, а 62-річний мешканець дістав поранення неподалік приватного будинку.

За дві години російська армія обстріляла місто Авдіївку. Снаряд поцілив у приватний будинок, внаслідок чого загинув 61-річний містянин, його 56-річна дружина опинилася під завалами. Її вдалося звільнити, жінці надали невідкладну медичну допомогу й ушпиталили з відкритим переломом черепа та забоєм головного мозку, множинними осколковими пораненнями всього тіла. Стан потерпілої лікарі оцінили як важкий.

Також російські війська вдарили по Костянтинівці Покровського району. У власній домівці загинула 61-річна жінка, якій уламки російського снаряда пробили грудну клітку та черевну порожнину.

За фактами загибелі та поранення цивільних розпочато досудові розслідування в кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 25 грудня, у понеділок, у селі Піщане Харківської області через обстріли один цивільний дістав поранення, а в ніч на 26 грудня внаслідок удару по селу Подоли загинув чоловік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter