Росіяни оголосили ЗАЕС частиною “Росатому” та завезли туди своїх фахівців

Дата: 12 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Керівник ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін розповів, що на Запорізькій АЕС зібрали керівний персонал і повідомили, що тепер станція знаходиться у власності “Росатому”.

По це повідомляє у своєму телеграм-каналі  “Енергоатом”.

“Представники так званої військово-цивільної адміністрації приїхали на станцію, зібрали менеджмент. Вони прізвища свої не називають – кажуть лише, що вони є представниками військово-цивільної адміністрації.

Вони заявили менеджменту, що це зараз станція “Росатому”, і більше вона Україні не належить – мовляв, зайшли сюди надовго і це зараз територія орди, тому атомна станція має працювати відповідно до указів “Росатому”, говорить Котін.

Учора, 11 березня, на ЗАЕС завезли цивільних росіян. Вже 12 березня стало відомо, що їх 11, усі працівники Росатому.

За словами представника цієї групи, їх направили “для оцінки ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також надання допомоги з ремонтами”.

Як відомо, у ніч на 4 березня ядерна безпека на Запорізькій АЕС була порушена, реактори опинилися в небезпеці через обстріли російських військових і пожежу.

Пожежників не допускали на гасіння пожежі, що виникла внаслідок боїв, але згодом допустили – і о 06:20 пожежу загасили.

Президент Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти і заявив, що ніхто ніколи не обстрілював атомні енергостанції, росіяни шантажують вибухом і світові загрожує глобальна катастрофа.

В Енергодарі – 6 енергоблоків, тоді як на Чорнобильській АЕС у 1986 році вибухнув один. Загалом в Україні 15 атомних блоків.

11 березня розвідка повідомила про плани Путіна влаштувати теракт на ЧАЕС. Територію ЧАЕС російські окупанти захопили 24 лютого. Відтоді станція знеструмлена внаслідок пошкодження лінії електропередач, а персонал утримують у заручниках

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter