Росіяни обстріляли житлові квартали на Донеччині касетними боєприпасами

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти обстріляли Красногорівку на Донеччині касетними боєприпасами. 

Про це повідомили у МВС.

Окупанти поцілили у житлові квартали міста. Боєприпаси впали прямо посеред вулиць приватного сектору Красногорівки. Наразі небезпечний район оточили, а вибухотехніки поліції та ДСНС виявляють та знешкоджують бойові кумулятивні елементи.

Час самоліквідації елементів, як кажуть у МВС, може становити до 40 годин, а тому перебувати поруч з ними смертельно небезпечно. Правоохоронці закликали мешканців міста бути максимально обережними та не наближатися до боєприпасів, адже на Донеччині вже фіксували випадки травмування людей внаслідок поводження з касетними боєприпасами.

Раніше ZMINA публікувала інструкцію про те, як поводитися, якщо ви натрапили на нерозірваний боєприпас.

Під час повномасштабного вторгнення в Україну Росія використовує заборонене озброєння. Нині відомо про скидання на українські міста некерованих та фосфорних бомб. Останні росіяни скидали, зокрема, на Попасну на Луганщині та Краматорськ на Донеччині. 

Міністерство оборони РФ також визнало, що в Україні застосовують важку вогнеметну систему ТОС-1А “Солнцепек”, на якій можуть використовувати термобаричні боєприпаси. Вони руйнують інфраструктуру, серйозно ушкоджують внутрішні органи та спричиняють опіки, що призводить до смерті потерпілих.

Схожі системи Росія використовувала в Афганістані та Чечні.

Прочитати більше про докази використання Росією невибіркової зброї для атаки на цивільних ви можете за цим покликанням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter