Росіяни на Херсонщині вимикають світло та зв’язок, щоб вигнати людей з домівок

Дата: 07 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій Херсонщині російські військові, щоб примусити людей виїжджати, вимикають у домівках світло та зв’язок. 

Про це розповіли в Генеральному штабі ЗСУ. 

Ілюстраційне зображення. Фото: aa.com.tr

Тиск на цивільних на Херсонщині щодня посилюється.

Російські військовослужбовці не припиняють мародерство та пограбування: вивозять до Росії матеріальні ресурси, харчі та засоби пересування, медичне обладнання та сонячні станції.

Не припиняють і примусове вивезення, зокрема, підопічних різних установ. Так, відомо про вивезення близько сотні дітей з інвалідністю з місцевого ПНІ, а також персоналу та пацієнтів пансіонату для людей похилого віку з Каховки. 

До депортації на Московщину в Росії готують дітей та персонал Олешківського дитячого будинку-інтернату. Раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини казав, що дітей хочуть перевезти до психіатричної лікарні неподалік окупованого Сімферополя.

Під виглядом “евакуації” окупаційна влада вивозить з Херсонщини в невідомому напрямку й цивільних заручників та військовополонених.

Нагадаємо, що в будинки виселених людей окупанти вселяють російських солдатів та інших росіян, які беруть участь в окупації регіону. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter